Erasmus+ 2019-2020 project for our school teachers

 

Erasmus+ mokytojų mobilumo projektas

Šių metų lapkričio mėn 30d. baigėsi Sendvario progimnazijos mokytojų Erasmus+ KA1 projektas „Inovatyvių metodų naudojimas – kelias į ugdymo kokybę ir mokyklos tarptautiškumą“. Nuo projekto pradžios 2019 m. liepos mėnesio 14 pedagogų kėlė kvalifikaciją Portugalijoje, Ispanijoje ir Kipre.

Patyrę kursų organizatoriai 5-7 dienų kursuose mokytojus supažindino su IT ir mobilių aplikacijų programėlių panaudojimu ugdymui; pamokomis neformalioje gamtinėje ir kultūrinėje aplinkoje; kūrybiškumo ir bendradarbiavimo įgūdžių ugdymu; meno ir aplinkosaugos integracija; mokslo centrų ir laboratorijų panaudojimu ugdymui; komandinio darbo ir vadybos gerinimu bei XXI amžiaus iššūkiais mokytojams.

Projekto dalyviai siekė pagerinti šias sritis: ugdymo kokybę ir mokyklos tarptautiškumą.

Įgytos žinios ir kompetencijos buvo panaudotos kasdieniniame darbe: ugdymo planavime, dalykų dėstyme, renginių organizavime, neformaliame ugdyme. Nors dėl Covid19 įvestas nuotolinis mokymas gerokai apsunkino ugdymo organizavimą, apibendrinus projekto rezultatus, buvo nustatyta, kad palyginus 2019 ir 2020 mokslo metų rezultatus, bendras mokyklos mokinių mokymosi pažangumas pagerėjo 0,2 procento, o kokybė – 10 procentų. 5-8 klasių pažangumas pagerėjo 0,4 procento, kokybė – 8,5 procento.

Mokytojai ne tik sužinojo inovatyvių motyvaciją, kūrybiškumą, kritinį mąstymą skatinančių metodų, skirtų ugdymo kokybei pagerinti, bet ir įgijo daugiau tarptautinio bendradarbiavimo patirties, patobulino anglų kalbos vartojimo įgūdžius. Todėl 8 projekto dalyviai, vadovavo mokinių grupėms tarptautinėse stovyklose ir dalyvavo naujų tarptautinių projektų kūrime drauge su užsienio partneriais. 2019 rugsėjo mėn. 57 mokiniai išvyko į tarptautines mokinių mainų stovyklas Danijoje (2gr.), Latvijoje ir Lietuvoje. Mokykloje buvo įgyvendintas Erasmus+ KA2 projektas „Reach out“, kai trys mokytojai iš Danijos, Portugalijos ir Anglijos surengė tris meno mokymo sesijas mūsų mokyklos mokiniams. Taigi mokyklos tarptautiškumas išaugo.

Kursų dalyviai pasidalino žiniomis ir gerąja patirtimi savo mokykloje, miesto renginiuose ir respublikinėse konferencijose. Projekto pabaigoje buvo suorganizuota tarptautinė Erasmus + konferencija „Tarptautiniai projektai – ateities formavimui“, kurioje mūsų mokyklos mokytojai ir svečiai iš kitų Lietuvos miestų bei Danijos, Lenkijos, Graikijos, Albanijos, Kipro pasidalino KA1 ir KA2 projektų organizavimo patirtimi.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į progimnaziją
  • Elektroninis dienynas
  • VMA Moodle
  • Tėvams
Naujienų archyvas