Sėkmingi jaunimo mainai Latvijoje ir Lenkijoje!

Sėkmingi jaunimo mainai!

Gegužės 29 – birželio 3 dienomis Liepojoje, Latvijoje vyko 14-15 metų amžiaus mokinių iš Danijos, Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos susitikimas pagal Erasmus+ projektą „Mainai visiems“. Projekto tikslas skatinti bendradarbiavimą tarp valstybių prie Baltijos jūros, mokant vaikus muzikos, dailės, dramos anglų kalba. Aštuoni Sendvario progimnazijos mokiniai A. Kelpšaitė, E. Lukšaitytė, K. Čapskytė, V. Krivickaitė, M. Povilonis, M. Vaičikauskas, V. Marauskas , D. Kaupys bei anglų kalbos mokytojos J. Kaniauskienė ir G. Bružienė sėkmingai sudalyvavo jaunimo mainuose, kur pristatė savo šalį.

Internacionaliniame vakare mokiniai susipažino su Danijos, Lenkijos ir Latvijos šalių istorija, kultūra ir nacionaliniais valgiais. Projekto dalyviai galėjo pasirinkti vieną darbo grupę ir kartu su grupės mokytoju sukurti pasirodymą. Darbas kūrybinėse grupėse vyko 3 dienas. Buvo sukurti puikūs šokio, cirko ir muzikos grupių pasirodymai, kurie buvo rodomi vaikų namuose, mokykloje, jaunimo centre ir poilsio parke. Mokiniai patyrė daug kūrybinių ieškojimų, bendradarbiavimo ir tolerancijos akimirkų, susipažino su talentingais mokytojais. Bendraudami su kitų šalių atstovais, vaikai galėjo tobulinti anglų kalbos kalbėjimo įgūdžius. Mokinius lydėjo anglų kalbos mokytojos J. Kaniauskienė ir G. Bružienė.
Kita aštuntokų grupė išvyko į Lenkiją, Vejherovo miestą. Jie dalyvavo jaunimo mainuose nuo gegužės 28 d iki birželio 4 d. Grupei vadovavo mokytojos D. Milvydė ir M. Macijauskienė. Visos savaitės dienos buvo užpildytos įvairia veikla. Mokiniai galėjo pasirinkti sritis, kuriose bendradarbiavo su Lenkijos, Danijos, Švedijos, Latvijos mokiniais. 8a klasės mokiniai G. Akavickaitė ir M. Duoblys pasirinko dramą, K.Jasadavičiūtė ir G. Kairytė – šokį, 8b klasės mokiniai U. Mickus, A. Naglys, L. Ragelskis ir G. Roldugina pasirinko cirką. Buvo parengtas koncertas ir parodytas dviejose mokyklose. Smagiai praėjo internacionalinis vakaras, kuriame kiekviena šalis išradingai prisistatė ir paruošė vaišių stalą. Mokiniai ne tik susirado draugų, bet ir pamėgo betarpiškus mokytojus: dainuoti mokė kompozitorius Richardas iš Danijos, šokti — Čarlzas iš Jungtinės Karalystės, cirko — Milanas iš Serbijos, dramos – Čarlis iš Lenkijos. Savaitės pabaigoje buvo suorganizuotos ekskursijos į Gdanską ir Sopotą. Mokinius lydėjo mokytojos D.Milvydė ir M. Macijauskienė.

Mokinių atsiliepimai apie projektą:

  • „Tai buvo geriausia savaitė mano gyvenime“ – G.Roldugina, 8b.
  • „Kelionė buvo labai linksma ir įdomi. Susiradau daug draugų, pagerinau anglų kalbos žinias.
  • „Parsivežiau daug prisiminimų.“ – K. Jasadavičiūtė, 8a.
  • „Šis projektas padėjo pagerinti mano anglų kalbą. Susiradau užsieniečių draugų. Visi buvo labai malonūs, draugiški. Labai džiaugiuosi, kad važiavau.“ – G. Akavickaitė, 8a.
  • „Pradžioje buvo nedrąsu, juk nieko nepažįsti, bet paskui apsipratau, daug įdomių žmonių sutikau. Tai nerealus projektas, man žiauriai patiko.“ – V. Marauskas, 8b.
  • „Man viskas labai patiko. Taip gerai praleidau laiką su tais visais žmonėmis ir kelionėmis!” – G. Kairytė, 8a.
  • „Kelionėje pasigerinau anglų kalbos žinias, lengviau bendrauju, daug sužinojau apie kitas šalis“ – M. Duoblys, 8a.
  • „Džiaugiuosi, kad susipažinau su mokytoju Milanu iš Serbijos, jis labai talentingas. Išmokau žongliruoti, statyti žmonių piramides. Rimtai susidomėjau cirku.“ – U. Mickus, 8b.
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į progimnaziją
  • Elektroninis dienynas
  • VMA Moodle
  • Tėvams
Naujienų archyvas