Tarptautinė mokinių stovykla Jaunimo sodyboje (Kretingos raj.)

Tarptautinė mokinių stovykla

Rugsėjo 19-24 dienomis Jaunimo sodyboje, Kretingos raj. vyko 14-15 metų amžiaus mokinių iš Danijos, Lenkijos, Švedijos, Vokietijos ir Lietuvos stovykla pagal Erasmus+ projektą „Mainai visiems“. Projekto tikslas – skatinti bendradarbiavimą tarp valstybių prie Baltijos jūros, mokant vaikus muzikos, dailės, dramos anglų kalba. Šeši Sendvario progimnazijos mokiniai Ema Lukšaitytė, Ugnė Pavilonytė, Karina Monkaitytė, Rokas Pužas, Kristupas Petkus ir Donatas Lukšas bei anglų kalbos mokytoja J. Kaniauskienė sėkmingai sudalyvavo jaunimo mainuose, kur pristatė savo šalį.

Internacionaliniame vakare mokiniai susipažino su Danijos, Lenkijos, Švedijos ir Vokietijos šalių istorija, kultūra ir nacionaliniais valgiais. Projekto dalyviai galėjo pasirinkti vieną darbo grupę ir kartu su grupės mokytoju sukurti pasirodymą. Darbas kūrybinėse grupėse vyko 3 dienas. Buvo sukurti puikūs šokio, vizualino meno ir muzikos grupių pasirodymai, kurie buvo rodomi mūsų mokykloje, Vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre „Želmenėlis“ Klaipėdoje bei Minijos progimnazijoje, Gargžduose.

Mokiniai ne tik dalyvavo kūrybinėje veikloje, bet ir išklausė paskaitą apie klimato kaitą, dalyvavo diskusijose apie klimato kaitos priežastis, kūrė plakatus, kaip išspręsti aplinkosaugos problemas.

Po pasirodymo Sendvario progimnazijoje, mūsų mokyklos mokiniai, pasidalinę į nedidelias grupeles, vedžiojo stovyklos dalyvius po Klaipėdos senamiestį, pasakodami apie miestą, jo istoriją, pristatydami skulptūras, išsibarsčiusias po visą senamiestį.

Mokiniai patyrė daug kūrybinių ieškojimų, bendradarbiavimo ir tolerancijos akimirkų, susipažino su talentingais mokytojais. Bendraudami su kitų šalių atstovais, vaikai galėjo tobulinti anglų kalbos kalbėjimo įgūdžius.

Mokinių atsiliepimai apie projektą:

  • „Stovyklos metu įgijome naujų draugų, daug sužinojome apie klimato kaitą, dalyvavome įdomiuose užsiėmimuose.“ – Karina Monkaitytė ir Ugnė Pavilonytė.
  • „Buvo smagu, sugalvojom stovyklos pavadinimą „I like trains“, buvo liūdna atsisveikinti“ – Kristupas Petkus.
  • „Man ši stovykla patiko dėl labai malonių žmonių ir įdomių užsiėmimų“ – Donatas Lukšas.
  • „Susipažinau su naujais draugais.“ – Rokas Pužas.
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į progimnaziją
  • Elektroninis dienynas
  • VMA Moodle
  • Tėvams
Naujienų archyvas