Konferencija Danijoje

Lapkričio 23-27 dienomis keturios mūsų progimnazijos mokytojos: D.Milvydė, G. Bružienė, M. Macijauskienė ir J. Kaniauskienė dalyvavo Danijoje vykusioje konferencijoje „Exchanges for All“ („Mainai visiems“). Konferencijoje dalyvavo 40 mokytojų iš Danijos, Suomijos, Švedijos, Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos.
Buvo pristatyti ir aptarti Erasmus+ projekto „Mainai visiems“ rezultatai. Projekto vadovai – danai, drauge su vietinio universiteto mokslininkais apibendrino projekto rezultatus ir pridėtinę vertę mokinių ugdymui.

Šiame projekte dalyvavo trys mokinių grupės iš mūsų progimnazijos. Dvi grupės pavasarį vyko į anglų kalbos stovyklas Lenkijoje ir Latvijoje, trečia – rudenį – į Jaunimo sodybą Kretingos rajone. Mokiniai taip pat dalyvavo meninėje veikloje: šoko, vaidino, mokėsi cirko elementų. Projekto organizatorių patirtis buvo įvertinta labai gerai.

Mokytojai bendradarbiavo kurdami naujas paraiškas į tris Europos Sąjungos fondus: Erasmus+, Nord+ ir South Baltic foundation. Pagal šiuos projektus dar daugiau mūsų mokyklos mokinių galės dalyvauti anglų kalbos stovyklose užsienio šalyse partnerėse. Jie gilinsis į klimato kaitos problemas, gamtosaugą ir sveiką gyvenimo būdą.

Konferencijos dalyviai lankėsi naujai pastatytoje ypač modernioje ir šiuolaikinėje mokykloje Nykobinge.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į progimnaziją
  • Elektroninis dienynas
  • VMA Moodle
  • Tėvams
Naujienų archyvas