Erasmus+ projekto „Mainai visiems“ apibendrinamoji konferencija Lenkijoje

 

Mūsų mokykla jau antri metai dalyvauja tarptautiniame danų projekte „Mainai visiems“. Pagal šį projektą mokiniai važiuoja į savaitės anglų kalbos ir menų stovyklas Latvijoje, Lenkijoje, Danijoje ir Lietuvoje.

Balandžio 5-6 dienomis anglų kalbos mokytojos D. Milvydė ir J. Kaniauskienė vyko į Lenkijos miestą Weiherovą dalyvauti apibendrinamojoje Erasmus+ projektinės veiklos konferencijoje. Weiherovo Kultūros centre susirinko virš šimto dalyvių. Konferencijos darbas vyko lenkų ir anglų kalbomis. Pranešimus skaitė viešnios iš Danijos Mette Lima ir Conni Zlatevski bei projekto koordinatorius Bo Otterstrom. Vietiniai mokytojai pasidalino savo patirtimi. Vienas mokinys papasakojo kaip jis jautėsi patekęs į stovyklą, kaip nerimavo ir kaip dabar vertina savo patirtį. Akivaizdžią mainų naudą parodė jo gebėjimas pasidalinti savo įspūdžiais puikia anglų kalba.

Konferencijos metu buvo pristatytas diskas su apibendrinta projekto „Mainai visiems“ medžiaga ir kiekvienas dalyvis gavo jį dovanų. Tai ypač naudinga tiems mokytojams, kurie dar tik ruošiasi pradėti tarptautinę projektinę veiklą.

Po konferencijos vyko naujų stovyklų planavimas ir veiklų jose aptarimas. 2016 m. rugsėjo mėn. numatyta stovykla Klaipėdoje. Gavus papildomą finansavimą iš Erasmus+ fondo, dar viena mūsų mokyklos mokinių grupė vyktų į Lenkiją.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į progimnaziją
  • Elektroninis dienynas
  • VMA Moodle
  • Tėvams
Naujienų archyvas