Projektas „Paukščiai“

Mūsų mokyklos antrokai dar rudenį  pradėjo projektą „Paukščiai“. Vaikai nuvyko į Ventės ragą, pamatyti kaip žieduojami sparnuočiai, sužinoti, kodėl žieduojami, kur nukeliauja paukščiai, kur ir kokiu greičiu skrenda, kiek metų gyvena. Mokiniai ne tik pamatė paukščių žiedavimą, bet ir susipažino su ornitologijos centro istorija, pasiekimais, pasikeitimais, tikslais. Ornitologinės stoties vedėjas Leonas Jezerskas papasakojo, kad jis sukūrė naujo tipo – zigzaginę gaudyklę, į kurią paukščiai patenka tiek iš vienos, tiek ir iš kitos pusės. Pasaulyje daugiau tokių gaudyklių nėra.
Antrokai su savo mokytojomis Alma Kasparavičiene, Regina Steponavičiene, Danute Kiškioniene ieškojo medžiagos apie paukščius, jų gyvenimo būdą, piešė, kūrė knygeles, darė darbelius, organizavo knygelių parodą mokyklos bibliotekoje.
Karantino metu mokytojos, integruodamos matematikos ir technologijų pamokas,  su vaikais  šį projektą pratęsė. Matematikos pamokoje, pakartojus geometrines figūras, technologijų pamokoje mokiniai iš spalvoto popieriaus kirpo skritulius, trikampius, stačiakampius, iš jų padarė paukštelius, jais papuošė namus pavasario šventei – Velykoms, dovanojo darbelius mamoms. 

Galerija

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į progimnaziją
  • Elektroninis dienynas
  • VMA Moodle
  • Tėvams
Naujienų archyvas