Kasmetinis tarptautinis "Exchanges For All" partnerių susitikimas Danijoje

Sausio 8-12 dienomis Sendvario progimnazijos anglų kalbos mokytojos Eglė Kaniauskaitė-Grigienė ir Gaiva Bružienė dalyvavo kasmetiniame tarptautiniame Exchanges For All (EFA) partnerių susitikime Danijoje, Nykobingo mieste. Į susitikimą atvyko mokytojai iš Latvijos, Lietuvos, Estijos, Švedijos, Lenkijos, Vokietijos, Danijos mokyklų.  
Susitikimo dalyviai kūrė naujus projektus, kad būtų gautas finansavimas tarptautinėms mokinių mainų stovykloms. Buvo pristatytas „Absalon“ universiteto atliktas tyrimas apie tarptautinių stovyklų įtaką moksleivių asmenybės ugdymui. Tyrimų rezultatai parodė, kad stovyklų metu mokiniai tobulina anglų kalbos įgūdžius, gilina žinias apie mūsų planetos klimato kaitą, netinkamą žmogaus veiklos poveikį aplinkai, bei plečia supratimą apie tarpkultūrinius  šalių  skirtumus ir panašumus.  
Mokytojai pasidalino savo projektinės veiklos patirtimi: Andrej Zavaruchin iš Liepojos, Renata Anužienė iš Gargždų ir mūsų mokyklos anglų kalbos mokytoja Eglė Kaniauskaitė-Grigienė skaitė pranešimus. 
EFA nariai aplankė 2 Danijos mokyklas: Sophie skole ir Sydfalster skole. Susipažino su kasdiene mokytojų bei mokinių veikla. Sendvario progimnazija, būdama EFA nare, įgyja daugiau galimybių mokiniams ir mokytojams ugdytis bendrąsias, pažintines ir dalykines  kompetencijas, randa partnerių plėsti ir tobulinti bendradarbiavimą. 
 

Autorius:
Eglė Kaniauskaitė-Grigienė ir Gaiva Bružienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į progimnaziją
  • Elektroninis dienynas
  • VMA Moodle
  • Tėvams
Naujienų archyvas