Tarptautinė konferencija "STEAM ugdymas tiesia kelius į sėkmę"

Lapkričio 10 dieną Klaipėdos universiteto socialinių ir humanitarinių mokslų fakultetas, Tęstinių studijų centras ir Klaipėdos Litorinos mokykla pakvietė Lietuvos ugdytojus į tarptautinę konferenciją pasidalinti savo patirtimi apie STEAM metodų taikymą ugdant individualių poreikių vaikus: gabius, turinčius raidos sutrikimų, mokymosi sunkumų, nemotyvuotus, patiriančius socialinę atskirtį. Konferencijoje buvo pristatyti  žodiniai ir stendiniai pranešimai. Su STEAM ugdymo priemonių naujienomis supažindino UAB Biznio mašinų kompanija, UAB Lantel ir UAB Officeday. Konferenciją atidaręs Klaipėdos universiteto socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto dekanas prof. dr. Rimantas Balsys pakomentavo, kad  šiuo metu visas dėmesys bus skiriamas STEAM centrams, infrastruktūros atnaujinimui ir plėtrai, STEAM ugdymo ekosistemos kūrimui. Klaipėdos Sendvario progimnazijos STEAM iniciatorės – istorijos mokytoja Daiva Tamkuvienė ir pradinio ugdymo mokytoja Aušra Januškienė – pristatė tarptautinį  projektą „STEM mokyklos ženklas"-  suteikiantį galimybę projekto komandos sukurtu įsivertinimo įrankiu pasitikrinti savo mokyklos STEM veiklą. Pranešime  "STEAM veiklos- galimybė visiems“. Mokytoja Daiva papasakojo apie progimnazijos STEAM veiklas tarptautiniu lygmeniu. Mokytoja Aušra pristatė Teatro laboratorijas, kuriose gimė pirmosios inovatyvaus ugdymo idėjos, veiklų akimirkas, įrodančias, jog STEAM suteikia galimybę įvairių poreikių vaikams.

Galimybių ir iššūkių sankirtas STEAM koncepcijoje Klaipėdos universiteto socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto Pedagogikos katedros docentė dr. Gražina Šmitienė ir prof. dr. Rūta Girdzijauskienė pristatė koncentruodamosis į keturis klausimus „Kas yra STEAM? Kodėl STEAM? Kokie STEAM iššūkiai? O kas toliau?“, tačiau tuoj pat įrodė, jog toks ugdymas veda į bendradarbiavimą, mokomųjų dalykų sinergiją, mokinių motyvavimą, jų kūrybiškumo ir entuziazmo augimą.

Konferencijoje pateikti pavyzdžiai parodė, kad STEAM laboratorijose gimsta patys neįtikėčiausi atradimai, suteikiantys daug džiaugsmo pabandžius ir patyrus.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į progimnaziją
  • Elektroninis dienynas
  • VMA Moodle
  • Tėvams
Naujienų archyvas