Erasmus+ projektas „Žalioji planeta – mūsų rankose“

Besibaigiantys metai mūsų mokyklos mokytojoms ir administracijai buvo pilni naujų patirčių ir kelionių. Projektas „Žalioji planeta – mūsų rankose“ gavo Erasmus+ finansavimą mokytojų kvalifikacijos tobulinimosi kursams užsienyje. Net 5 pedagogų ir administracijos komandos aplankė 3 Europos šalis – Graikiją, Portugaliją ir Kiprą.

Pradinių klasių mokytoja Linara ir anglų kalbos mokytoja Eglė patirties sėmėsi nuostabaus grožio Haniočio miestelyje. Kursų „Development of sof skills via outdoor activities“ metu mokytojos sužinojo naujų dėstymo metodų, kokias veiklas galime atlikti lauko klasėje, daug dėmesio buvo skirta „kitokių“ vaikų ugdymui ir integravimui į visuomenę. Paskaitas vedė dėstytojos iš Makedonijos universiteto.

Kursai „Nėra B planetos“ (There is no planet B“) vyko Porto mieste, Portugalijoje 2022 liepos 17-22 dienomis. Dalyvavo mokytojos D.Milvydė ir J.Kaniauskienė. Mokymus organizavo  sertifikuoti mokytojų kvalifikacijos kėlimo kursų organizatoriai „Learning together“. Grupėje buvo mokytojų iš Ispanijos, Austrijos, Kipro. Dėstytojai Sandra Rodriges ir Fernando Coelho skaitė teorines paskaitas apie klimato kaitą, planetos taršą, būdus kaip valstybiniu lygiu ir asmeniniu lygiu prisidėti prie taršos pasekmių likvidavimo. Mokytojų vaidmuo labai svarbus aiškinant jaunajai kartai apie priežastis, pasekmes ir kiekvieno žmogaus indėlį į pažangius atliekų tvarkymo būdus: rūšiavimą, perdirbimą, tvarumą, tyro vandens ir oro, švaraus dirvožemio išsaugojimą. Buvo pateikta statistika apie šalių indėlį į saulės, vėjo energiją, pažangių sąvartynų kūrimą, atkreiptas dėmesys į badą, vandens trūkumą vienose šalyse ir maisto švaistymą, didelį kiekį nesuvartotų pramoninių prekių kitose šalyse.

Rugpjūčio 22-26 dienomis mokytojos Alma Kasparavičienė, Aušra Januškienė, Airina Rimkevičienė dalyvavo mokymuose Kipre „Aplinkosauginis ugdymas gamtoje“. Šie mokymai išskirtiniai tuo, kad kiekviena diena buvo skirta vis naujai ekosistemai – kalnų, pajūrio, biofermos – pažinti, suteikiant galimybę patiems praktiškai išbandyti visas veiklas. Penkias dienas trukę mokymai skatino vaizduotę, kūrybiškumą, kritinį mąstymą, norą ištirti ir patirti supantį pasaulį, suteikė žinių integruojant tiksliuosius ir humanitarinius mokslus, supažindino su kitų šalių kultūrine įvairove, ugdė toleranciją bei leido suprasti, kad mes patys esame atsakingi už savo priimamus sprendimus kuriant sveiką, saugią ir tvarią aplinką sau ir ateities kartoms.

Anglų kalbos mokytoja Gaiva ir pradinių klasių mokytoja Birutė spalio 31 - lapkričio 4 dienomis dalyvavo mokytojų kvalifikacijos kėlimo kursuose “Promoting STEAM Education through Teacher Training”. Į kvalifikacijos kėlimo kursus atvyko 2 mokytojai iš Estijos ir 2 mokytojai iš Slovėnijos. Kursų programoje buvo daug įvairios veiklos mokantis kurti trumpalaikius mokytojų ir mokinių projektus, reformuojant mokymo programą, skatinant mokinių motyvaciją mokytis įvairių dalykų per patyriminę veiklą. Porto miesto kultūrinis paveldas, jo istorija padėjo tobulinti pažinimo, kultūrinę, bendradarbiavimo kompetencijas.

Mokyklos direktorė Lina, pavaduoja ugdymui Asta ir anglų kalbos mokytoja Eglė dalyvavo  „School management and leadership: new strategies“ kursuose Graikijoje. Paskaitų metu Makedonijos universiteto dėstytojos pasakojo apie mokyklos valdymą, gero mikroklimato kūrimą kolektyve ir kokios savybės būdingos geram lyderiui.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į progimnaziją
  • Elektroninis dienynas
  • VMA Moodle
  • Tėvams
Naujienų archyvas