Mokytojų kvalifikacijos kėlimo kursai pagal Erasmus+ programą Porte, Portugalijoje (I)

„Inovatyvių metodų naudojimas – kelias į ugdymo kokybę ir mokyklos tarptautiškumą“

2019 m. liepos mėnesį mūsų mokyklos direktorė Lina Logvinovienė ir biologijos mokytoja Diana Kapušinskienė vyko į Porto miestą (Portugalija) pagal Erasmus+ programą, dalyvauti projekte „Inovatyvių metodų naudojimas – kelias į ugdymo kokybę ir mokyklos tarptautiškumą“. Šio projekto tikslas – patobulinti mokytojų kompetencijas, susijusiais su inovatyvių metodų naudojimu ugdymo kokybės ir mokyklos tarptautiškumo tobulinimui.

Užsiėmimų tema buvo „Mokslo centrai švietimo kontekste“. Mokslo centrai Porto mieste yra ypatinga vieta mokymuisi. Juose galima naudotis sukurtomis interaktyviomis priemonėmis, laboratorijomis, vykdyti eksperimentinę veiklą, mokytis tyrinėjant ir tokiais būdais kelti mokslo ir švietimo lygį.
Šių užsiėmimų tikslas padidinti eksperimentinio gamtos mokslų mokymo vertę, panaudojant ugdymo centrus įdomiau ir efektyviau įgyvendinti ugdymo programas, didinti supratimą apie gamtos paveldo išsaugojimą, siekiant užtikrinti kokybę, panaudoti interaktyviuosius mokymo metodus, tobulinti anglų kalbos panaudojimą komunikavimui.

Kursų trukmė buvo šešios dienos. Pirmąją dieną susipažinome su kursų organizatoriais ir vedėjais. Tai buvo Joao Conde, Candido Leite, Paulo Ribeiro ir kt. Buvo pateikta informacija apie Porto mietą, buvome supažindintos su tradicijomis ir aptarti kursų organizavimo einamieji klausimai. Antrą dieną buvo pateiktos programos (Sparkvideo, Wevideo, Biteable), kurios leidžia pristatyti atliekamas užduotis įdomiau, vaizdingiau ir jas galima panaudoti vedant pamokas (APPS). Likusias dienas buvo įvairios išvykos į edukacinius centrus, lankėme botanikos sodus, kurie buvo pritaikyti vykdyti įvairias pažintines, patyrimines veiklas. Taip pat aplankėme planetariumą, Minho upės vandens muziejų su interaktyviomis priemonėmis įvairiems reiškiniams stebėti, Serralves parką, kuris šiandien atlieka pedagoginę funkciją, visų pirma palaikydamas veiksmingą gyvulininkystę, kurią sudaro vietinės rūrys iš Šiaurės ir Centrinės Portugalijos. Daug naujo ir įdomaus pamatėme Viana do Castelo ir Matosinhos edukaciniuose centruose. Paskutiniąją dieną pristatėme savo paruoštas užduotis, atlikome refleksiją, atsisveikinome su kolegėmis ir su naujomis idėjomis ir sumanymais išvykome į namus. Gautas žinias turėsime galimybę pritaikyti savo dalyko pamokose: taikant inovatyvius metodus; planuojant veiklą; suteikiant mokiniams galimybę kūrybiškiau ir įdomiau pristatyti atliekamus darbus; turint galimybes visada teoriją sieti su praktika; atliekant bandymus ir stebėjimus geriau pažinti mus supantį pasaulį. Plačiau feisbuke

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į progimnaziją
  • Elektroninis dienynas
  • VMA Moodle
  • Tėvams
Naujienų archyvas